Meie kõige šokolaadisem šokolaadikook

 

Hea šokolaadikoogi saab ainult kõige paremast šokolaadist.
Kui tahad head kooki, siis ära kasuta kõige odavamat söögišokolaadi. Küpsetamiseks on parimad küpsetus šokolaadid ja mida suurem % kakaod, seda maitsvama koogi sellest retseptist saad.
Jagame siin oma kuldvara!

Vaja läheb:

  • 4 muna
  • 85g (1dl) fariinisuhkrut
  • 85g (1dl) suhkrut
  • 200g võid
  • 200g mõrudat šokolaadi
  • 150g (2,5dl) jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1tl vaniljesuhkrut

Šokolaadikook

Vahusta munad (kollane ja valge koos) tugevaks kreemjaks vahuks.
Samal ajal sulata pliidil või, tõsta tulelt ja lisa hakitud šokolaad. Lase 5min seista ja sega siis ühtlaseks. Lase jahtuda.
Sega kuivained – jahu, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur.
Kui munad on vahus ja šokolaadisegu on jahtunud toasoojaks, lisa jahu vaheldumisi šokolaadiseguga munavahule. Sega väga ettevaatlikult, et segu ikka kohev jääks.
Vala vooderdatud 20cm läbimõõduga vormi ja küpseta 175°C juures ca 40min.
Küpsest koogist peaks tikk puhtalt välja tulema.

Jahuta kook esmalt vormis ja siis restil.

Jahtunud koogi saab kenasti kolmeks kihiks lõigata ja vahele määrida kreemi või moosi. Meie kasutame siin vahel aprikoosimoosi või vaarikamoosi, pealt katame šokolaadiglasuuriga. Aga… kook on imeline ka ilma täidiseta. Lihtsalt lõika tükk ja naudi.

PS! Šokolaadikook ei taha külmikus olla, siis tõmbub see kõvaks ja rabedaks. See kehtib kõigi šokolaadikookide kohta. Kui on vaja kindlasti pikemalt säilitada, võta enne söömist ca 1h enne toasooja.

Jaga retsepti ka teistega!